Winter is coming

Göteborg styrs av en rödgrönrosa minoritet, en trött och konfliktfyllt samling som endast verkar drivas av att behålla makten i Göteborg till varje pris.

Sverige och Göteborg är inne i en ekonomisk högkonjunktur, det betyder att skattepengarna och vinster från Göteborgs företag flödar in. Eftersom den rödgrönrosa minoriteten inte har ett fungerande samarbete kan de inte riktigt enas om vad de ska göra utan alla får sitt valfläsk uppfyllt, med kostsamma prestigeprojekt som inte tillför välfärden någonting. Göteborgs verksamhet expanderar som en konsekvens av detta.  Så länge pengarna flödar in är det inget problem, men vad händer när lågkonjunkturen slår till?

Den dagen när lågkonjunkturen slår till kommer skatteintäkterna att minska och Göteborgs företag kommer att kraftigt minska sina vinster eller till och med gå med förlust. Vad händer då?

Den som står oförberedd i en kris får lida, därför måste vi redan nu banta verksamheterna och lägga ner alla de kostsamma rödgrönrosa prestige projekt som starts och fokusera på kommunens huvuduppgifter. Om vi gör det nu kommer vi ha goda förutsättningar att spara pengar och ha under den annalkande lågkonjunkturen. Vi kan även låta Göteborgs företag behålla sina vinster så att de har pengar att investera i verksamheterna när lågkonjunkturen kommer.


Vissa partier i den rödgrönrosa minoriteten förstår detta. S pratade sig varma för att ha en mer återhållsam ekonomisk hållning de kommande åren, V pratade men enfas för att spendera än mer pengar. Trotts att båda partierna har helt olika grundsyn på hur Göteborg ska styras, styr de tillsammans. Maktinnehavet är viktigare än allt annat, konsekvenserna av detta får Göteborgarna ta. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Göteborg måste öka takten

Mänskliga rättigheter är inte en buffé

Framtidens lösningar på dagens problem