Liberalerna tar nu upp stafettpinnen

Liberalerna tar nu upp stafettpinnen och driver på för en grönare värld. Liberalerna var tidigt på banan i miljöfrågorna och arbetade hårt för att bevara orörd natur till kommande generationer. Det handlar om rädda de orörda älvarna och naturvård.

På senare tid har miljöpartiet och de rödgröna tagit över debatten och satt agendan för miljöpolitiken. Under åren i opposition har de höjt tonläget rejält och viftar med kolbitar i debatten och kräva att kolet ska ligga kvar i marken.

Problemet är bara att de rödgröna inte bryr sig om miljön, utan använder miljön som förevändning för att driva igenom ett socialistiskt samhälle.

Vad blev av det uppskruvade tonläget när de tog makten? Det blev en utförsäljning av kolet, det enda sättet som garanterar en rovdrift av kolkraften i Tyskland. Det blev en skattechock där allt blir beskattat, ibland med miljön som förevändning men samtidigt beskattas miljövänliga alternativ med samma frenesi. De skapar ett avancerat system med skatter och bidrag som blir svåröverblickbart för väljarna men som alla syftar till en socialisering.

De rödgröna tycks tro att miljöpolitik är att posera framför en grön fond.

Sedan valnatten då Liberalerna förlorade makten har ett intensivt arbete pågått för att förnya politiken och hitta liberala lösningar på framtidens problem.


GT debatt presenterade Maria Weimer, Mats Persson och Axel Darvik en liberal lösning på hoten mot miljön. Det är en lösning som bygger på liberalismens tro på människan och släppa fri vår fantastiska förmåga till att skapa nytt och hitta lösningar. Genom att sätta rätt pris på miljön och beskatta de som smutsar ner samtidigt som skatteintäkterna används för att sänka skatten på arbete, kan vi släppa lös vår inneboende innovationskraft. Liberalerna tar den göra skatteväxlingen till en ny nivå. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Göteborg måste öka takten

Mänskliga rättigheter är inte en buffé

Framtidens lösningar på dagens problem