Birgitta Ohlsson Folkpartiets framtid


Idag skriver LUF:s ordförande AdamCwejman med flera i Expressen om att de anser att Folkpartiet behöver en nyorientering och på sikt en ny partiledare, läs hela artikeln här.


Jag anser att Folkpartiet är Sveriges enda liberala parti och att alla andra partier som hävdar att de är liberaler för med osanning. Problemet är bara att en stor del av Svenska folket inte håller med mig. En stor del av framför allt storstadsväljarna definierar sig som liberaler, men röstar på andra partier än Folkpartiet och ser andra partier som mer liberala än Folkpartiet.

Folkpartiet är bärare av de liberala värdena och vilar på en starkt liberal idétradition genom alla sina liberala medlemmar. Problemet är att partiledningen sedan lång tid tillbaka offentligt lägger fram så kallade batongliberala förslag och utspel. Partiledningen lever i en gammal världsbild där få svenskar är liberaler, vilket gjort att de ansett att Folkpartiet behöver ickeliberala förslag för att locka väljare. Istället är det så att svenskarna i stor grad blivit liberala och väljer det parti de anser vara mest liberalt. Därför behöver Folkpartiet omorientera sig till hur världen är och inte bara vara liberala utan även visa det offentligt.

Jag håller helt med i vad Adam Cwejman med flera idag skriver i Expressen om att Folkpartiet måste lyfta fram den Svenska liberalismens starkast lysande stjärna, Birgitta Ohlsson. Birgitta Ohlsson måste få en mer framträdande roll i Folkpartiets offentliga utspel. För att både visa och göra en faktisk förändring i Folkpartiets politiska inriktning behöver Birgitta Ohlsson bli ny partiledare för Folkpartiet.  

Läs gärna mer om Birgitta Ohlsson på hennes hemsida, här.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Göteborg måste öka takten

Mänskliga rättigheter är inte en buffé

Framtidens lösningar på dagens problem