Jag kandiderar till KF Göteborg

Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Göteborg. Göteborg har efter nästan ett kvarts sekel av rödgrönt styra stagnerat och fastnat i en socialistisk form. Vi ser tydligt problemen av denna extrema socialism. Göteborg halkar efter de andra storstäderna och är i behov av massivt stöd från Stockholm för att få ekonomin att gå ihop. Samtidigt lyckas de rödgröna inte få ordning på skolan, socialtjänst, äldreomsorg eller bostadsbyggande. Göteborg har stora problem i alla välfärdsområden. Istället för att ta itu med dessa frågor fokuserar de rödgröna på att erbjuda göteborgarna nya saker och avgiftsfri underhållning. Allt verkar vara efter den gamla Romerska devisen bröd och skådespel åt folket.

Jag vill ha en förändring och att Göteborg helt lägger om kursen. Vi måste bli smalare och spetsigare, vi måste lägga ner och sälja ut alla verksamheter som inte är välfärdens kärna. Göteborg ska inte driva eventbolag och hotell utan fokusera på välfärd.

Skolan är central både för att ge alla möjligheten att förverkliga sig själva men även för att bryta segregationen. Vi måste fokusera på kunskap och bildning, skolan ska inte bli en arena för socialistisk försöksverksamhet utan bygga på evidens med ordning och reda och ett tydligt bildningsideal. Alla elever har rätt att nå sin fulla potential.

Göteborg har genom den socialistiska politiken blivit en segregerad stad med en ökande otrygghet och kriminalitet i förorterna. På kort sikt behövs det mer ordning och reda med fler poliser och väktare. Men på längre sikt är det att alla lyckas i skolan, att få igång bostadsbyggandet och att alla får ett arbete att försörja sig på som är lösningen.
Göteborg behöver bli tydligare i hur de vill bygga staden på ett övergripande plan men lämna mer till markägare och byggherrar i varje enskilt hus. På ett övergripande plan behöver Göteborg byggas utifrån FN organet UN Habitets principer för ett hållbart byggande. Med en tät blandstad som förebild. Förtätningen måste ske inifrån och ut och runt torg och utåt. Den övergripande planen bör utgå ifrån Lukas Memborn och Josefin Westerlunds prisbelönta arbete med att ta tillvara gamla planer för att skapa en hållbar stadsplan för framtiden. läs mer om Lukas och Josefins arbete här.


Jag kommer genom filmer och blogginlägg att visa på hur jag vill skapa ett bättre Göteborg. Följa mig här på bloggen, på Facebook, Twitter eller Youtube. Vill du hjälpa till i kampanjen så hör av er på Facebook. Alla bidrag är välkomna från positiva kommentarer, idéer och konstruktiv kritik till aktivt arbete i kampanjgruppen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Göteborg måste öka takten

Mänskliga rättigheter är inte en buffé

Framtidens lösningar på dagens problem