Förblindade av sin egen idioligi

Idag skriver jag på GP debatt om att de rödgröna sätter sina intressen och behov före göteborgarnas och rättsstaten, genom att försöka förhindra privata aktörer från att starta förskolor. Inte för att det är dåliga utan för att de rödgröna vill starta en egen förskola med samma inriktning. Läs mer här.

Myndighetsutövning handlar inte om att se till sina egna intressen utan att utifrån lag och regelverk fatta beslut, så att alla blir lika inför lagen och får sin sak prövad på saklig grund. De rödgröna i SDN Lundby går emot tjänstemännens bedömning om att en förskola uppfyllde alla krav för att starta förskolan. De har inga andra uppgifter än de som tjänstemännen lagt fram utan vill fatta beslutet endast utifrån egenintresse. Efter en hård debatt lyckades vi i Liberalerna och Moderaterna få de rödgröna att backa från sitt avslagsyrkande till att bordlägga frågan över sommaren. Men skadan är redan skedd, de rödgröna sänder en tydlig signal till entreprenörer att deras investeringar inte är välkomna, de visar de personer som har idéer på hur verksamheter kan förbättras att de inte ska göra sig besväret med att förverkliga dem i Göteborg. Det utsätter dessutom denna enskilda för onödigt lidande då deras besked dröjer onödigt länge, vilket kan sätta käppar i hjulen eller i värsta fall omöjliggöra att förskolan blir verklighet.


Göteborg behöver ett maktskifte för att bryta det nästan kvartsekels långa rödgröna maktinnehavet. Göteborg behöver fatta beslut enligt lagar och regler men framför allt behöver vi släppa loss göteborgarnas skapandekraft för att vi ska kunna lösa alla de svårigheter och ta tillvara alla de möjligheter som en växande stad innebär.

Vänsterpartiets Johan Svensson svarade på mitt debatt inlägg, som väntat var han upprörd över att jag ansåg att de utövade myndighetsutövning utan lagstöd, samtidigt bekräftade han just detta i samma artikel. Ett oerhört märklig svar. Läs hans artikel här

Idag svarade jag Johan Svensson (V) på GP debatt, fokus var att han försöker flytta fokus från att han vill använda myndighetsutövning i politiska syften för att försöka få diskussionen om vi ska ha fristående förskolor eller ej. Om Vänsterpartiet inte vill tillåta privat ägande får de driva detta i Riksdagen inta sätta rättssäkerheten ur spel och försöka kuppa igenom myndighetsbeslut utan lagstöd. Läs slutrepliken här.

Efter en sommar där jag antog att de rödgröna skulle besinna sig i sitt ideologiska raseri, visade det sig att de rödgröna i Göteborg har förlorat alla perspektiv och röstade för att avslag av en förskola. Detta utan att ha lagstöd för sitt myndighetsutövande. Att alla beslut och framför allt myndighetsutövande ska grunda sig i lagen är en grundprincip i en rättsstat och en mänsklig rättighet. Men argument som lag och mänskliga rättigheter biter inte på hårdföra ideologer med Marx som ledstjärna och med förebilder som Venezuela och Sovjetunionen. Inte ens att enskilda barn kommer att drabbas och att vi nu riskerar en kö till förskoleplatser redan nästa år, kunde förmå de rödgröna att ändra sig. Jag hopps att Lundbybornas dom över de rödgröna blir hård i nästa års val. Jag yttrade mig i Göteborg Direkt, läs det här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Göteborg måste öka takten

Mänskliga rättigheter är inte en buffé

Framtidens lösningar på dagens problem