Sd har vid i seglen men har seglat fel på världshaven av medmänsklighet!

Sverigedemokraterna försöker desperat ändra bilden av sig själva. De vill få oss att tro att det är ett vanligt parti, men det är det inte. Sverigedemokraterna bildades ur den nazistiska rörelsen Bevara Sverige Svenskt (BSS). De som bildade partiet var övertygade nazister, så som Sverigedemokraternas första ordförande Anders Karlström som tidigare varit medlem i det nazistiska Nordiska rikspartiet, med förgrundsfigurer som Gustav Ekström som svurit trohet till Hitler och stred för Nazityskland under andra världskriget.

Det kan naturligtvis vara så att en massa gamla nazister bildade Sverigedemokraterna för att de ogillade nazismen och ville bekämpa den, men troligare är att de bildade ett parti med likasinnade för att de ville föra just en nazistisk politik.

Jimmie Åkesson gick med i Sverigedemokraterna 1995. Samma år hade Sverigedemokraterna möten med sin tidigare 2:e vice ordförande Tina ikläd hakkors och hade bokbål. Denna Tina var också den som var en av de första som hade kontakt med Jimmie Åkesson, när han skulle bli medlem.
Det kan naturligtvis vara så att Jimmie Åkesson gick med i Sverigedemokraterna för att han var emot EU och för att han ville omvända alla nazister han träffade där. Men det är troligare att han gick med i Sverigedemokraterna för att han delade deras världsbild och tyckte som dem.

När ett parti som har sitt ursprung i den svenska naziströrelsen. Som har en ordförande som gick med i partiet när de fortfarande gick med nazistuniformer och hade hakkors. Som blev värvad av en person som var öppet nazist. När ett sådant parti hävdar att de är emot rasism och vill alla människor väl, då ska man dra öronen åt sig.

Många är det som blir upprörda över att man drar paralleller till 1930-talet, så även jag.  Vi lever inte i en värld som liknar 1930-talet utan vi lever på 2010-talet, en tid som är helt olik 1930-talets Tyskland. Då var demokratin ung och ingen visste riktigt hur det var att leva i ett demokratiskt samhälle där alla var lika mycket värda. Då bredde kommunismen ut sig i öst och med vapen i hand tog makten och befäste diktaturen och miljoner människor sändes till sin död. I Europa växste odemokratiska rörelser upp som svampar.

Idag är demokratin i västra Europa befäst, efter ett par generationer av människor som levt i överförd och demokrati vet ingen hur det är att leva i diktatur och förtryck. Samtidigt är det just detta som är de odemokratiska krafternas grogrund, igen kommer länge ihåg vad deras ideologier ledde till.

Idag ingår ett semi-reformerat kommunistparti i regeringsunderlaget och driver politiken bort från all rim och reson. Idag pratas det öppet om inskränkningar i den mänskliga rättigheten äganderätten. Samtidigt växer sig Sverigedemokraterna sig starkare och försöker klä sig i kostym och slips men under ytan är samma gamla nazister som de en gång var när de gick med i Sverigedemokraterna.
I Ryssland försvinner de demokratiska rättigheterna fort, och Putin understödjer både kommunistiska och nazistiska grupper runt om i Europa för att skapa kaos. I USA har Trump tagit makten med den öppet fascistiske Bannon som viskar i hans öra. I Kina har år av framsteg av mänskliga rättigheter vänts till en tillbakagång och Kina är nu en kommunistisk regim som förtrycker sitt folk mer än någonsin tidigare.


I denna oroliga värd finns precis som på 1930-talet endast ett ljus nämligen liberalismen. Vårt motmedlen mot diktatur och förtryck är just liberalismens tro på människan och tro på människan frihet. Vi måste se de odemokratiska krafterna för vad de är och bekämpa dom med öppenhet och frihet. Jag kan förstå att människor känner frustration och vill skaka om makten, för demokrati är inte den perfekta värden utan demokrati är den värld som vi väljer att skapa tillsammans. Så känner du dig frustrerad och inte tycker att världen är så bra som den borde, bli inte desperat och proteströsta på gamla kommunist- eller gamla nazistpartier utan aktivera dig i något av de demokratiska partierna som finns och var med och skapa vår gemensamma framtid.

Även Expressen skriver om SD och deras nära band till nazismen, läs den här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Göteborg måste öka takten

Mänskliga rättigheter är inte en buffé

Framtidens lösningar på dagens problem